Pass i skogen

Ansökan om jakträttsbevis

Senast uppdaterad fredag, 30 augusti 2019

Du ansöker om jakträttsbevis för markägare/arrendatorer eller årskort genom att ta kontakt med den som har hand om jakträttsbevien, dvs Gunnar Hägglund. Se adresser och telefonnummer på styrelsesidan.

För att få köpa ett jakträttsbevis om du arrenderar en jakträtt för övrig vilt (50Ha) eller älg (100Ha) så måste ditt arrendeavtal godkännas av viltvårdsområdet först. Detta görs på ett styrelsemöte. Ta kontakt med Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om hur du skickar in arrendeavtalet. 

Att arrendera av Vvo, dvs köpa ett årskort (övrig vilt), där finns för närvarande en ganska lång kö. När du ansöker om det så skrivs du upp på kölistan. När det blir en plats ledig och du beslutas få kortet så kommer årskortet att skickas ut till dig till den adress du gav på ansökan.

Beslutet om att få jakträttsbevis tas på regelbundna styrelsemöten, så det finns en viss väntetid innan din ansökan behandlas.

Gästkort köps genom att ta kontakt med Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Jan Sundqvist.  Se telefonnummer på styrelsesidan. OBS! Det är ett gästkort, d.v.s. gästen måste jaga tillsammans med en befintlig medlem som redan har löst ett jakträttsbevis (värd) och gästen jagar också utav värdens tilldelade pott. Gästkortet ska också sparas av värden och skickas tillbaks tillsammans med värdens egen rapport.

Jakträttsbevisen skickas normalt ut i juli. Har du inte fått ditt kort, kan det betyda att vi inte har din adress p.g.a. du har flyttat och inte skickat den nya adressen till oss eller att du inte köpte jakträttsbeviset förra året. Kom ihåg att det finns nya regler vad du ska ha gjort innan du får det nya jakträttsbevise. Se denna sida.

Har du ändrat adress, skicka ett mail till oss med namn, den gamla adressen och den nya så slipper det hända dig. På samma sätt bör du göra om du ändrar ditt namn.